Menu

Home / Projects /

WAVE MUSEUM

China Hangzhou 2018

The concept of the project comes from the bridge, the constructive and symbolic emblem of “union”; the bridge itself is seen as a connection between the ordinary and the artistic.
The project's idea for the new front originates from studying traditional Chinese bridges' and Roman aqueducts' geometries. The movement created by the front reflects on the museum-like park, where the sinuous lines impact the harmonies of paths and water spaces.
After a thorough analysis of the location, the project aims to achieve its goal by following these guidelines:
1.Museum-like park located in green and paved areas;
2.Building that allows a reading of the museum from the outside;
3.Front connected to the concept of bridge;
4.Indoor path following the museum’’s display;
5.Unique language for both the museum and the hotel lobby.
The exhibition develops on four levels and allows dynamic displays thanks to the usage of movable planes, that able to create fluid paths that lead to the panoramic terrace. Therefore, the museum is conceived as a volume based on the indoor-outdoor double value, where the visitor enters a dynamic exhibition space by walking through the outdoor park and crosses the filter area to get to the indoor space more connected to the exhibition.
The outdoor space is conceived as a big exhibition area characterized by the alternation of paved and green surfaces with bodies of water. The path are designed to facilitate the access, allowing people of ages and people with disabilities to enter easily. The sculptures located in the outdoor area create a dynamic and interesting museum-like atmosphere that engages the visitor and connects with the bordering building at the same time.

CREDITS
Guido Bondielli Architects, Guido Giacomo Bondielli, Francesco Casile, Francesco Rappelli, Matteo Sanzeni, Francesco Quadrella, Marco Lombardini, Andy Chen, Micaela Podestà, Stefano Bozzarelli
PROGRAM
Museum & Hotel
STATUS
In Progress
RENDER
Studio DIM

Related project